Kuantan Wedding Photographer | Kuantan Pahang Photographer
Kuantan Wedding Photographer, Kuantan Photographer, Wedding Kuantan, Jurufoto Kuantan
By: S h a s m a N i z a m thephotographer

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Sunday, 6-Jul-2008 13:53 Email | Share | | Bookmark
::coming soon - suzie+shah::



nikah yang happy


sanding yang mantap


outdoor yang happy jugak..


*kepada customer lain yang saya belum upload, nanti saya upload k.. nanti saya upload dalam mysample... berikan saya sedikit masa lagi. tq.

*untuk makluman para customer tersayang, setiap harga pakej yang diberikan adalah terhad kepada perkhidmatan 1 orang photographer sahaja. untuk mendapatkan khidmat photographer tambahan, bayaran tambahan perlu dilakukan. (majoriti gambar di fp ini hanya gambar yang di tangkap oleh saya.. kecuali yang ade gambar saya dari jauh..)


Friday, 4-Jul-2008 17:56 Email | Share | | Bookmark
::commercial shoot:: - Restoran Santai Kuantan

sedikit gambar yang boleh diupload. jika nak rasa suasana lepak dan santai bersama keluarga ketika menjamu selera, sila-silalah ke sini... Restoran Santai Tanjung Lumpur Kuantan.


main building (indoor)


'santai side' at Santai..


ada jambatan...


bamboo house...

by
Shasma Nizam
Principal Photographer
-thephotographer-


Thursday, 3-Jul-2008 18:30 Email | Share | | Bookmark
::saya ada satu masalah:: - entry suka2.. khas utk kwn2 photog..

entry ni khas kepada kawan2 photographer yang boleh faham sahaja.. yang tak faham, buat2 faham sudah...kekekekekeke (kpd customer2 tersayang, jgn layan sgt entry ni.. oh ye.. album kalian semua berjalan lancar...sikit je lagi.. sabar k..)..

pagi tadi pegi ke k.l utk meeting penting dgn manager HQ thephotographer k.l iaitu en azrul sham... lepas abis meeting, petang tu pegi beli kamera tambahan khas utk persediaan job2 yang akan datang ni.. lepas beli tu, try shoot..tapikan...sesuatu telah berlaku....


lepas beli kamera tu, terus try shoot portraiture muka emran malek.. tapi jadi pelik....


mungkin muka emranmalek tak sesuai... test shoot muka omar farid plak... lagilah jadi tak senonohnye...


mmg pelik sungguh..sampai ke kedai makan pun kami masih membincangkan isu pelik ni..


aku try la goyang2 kamera tu..mana la tau ade short dia punya motherboard ke... tapi mcm sama jugak hasilnya...pelik...


mr. azrul sham sampai tertunduk menyembam ke meja makan kerana pening memikirkan... punyalah pelik, hinggakan gelas minuman pun bengkok...


aku lagilah pelik dan bingung sambil senyum2 siput...


hrmm takpelah... biarlah perkara pelik tu berlalu..malas nak pikir... yang penting skang ni.. keje berlambak tak siap lagi... kepada semua kawan2 dan customer2, we luv u all..!! thanks for supporting us... bak kata emran malek.."PEACE"..!!!

entry ini gurauan semata-mata..

yang benar,
Shasma Nizam


Friday, 27-Jun-2008 18:26 Email | Share | | Bookmark
::sungguh2 keje, sungguh2 main::

sedikit gambar2 kami ketika kerja.. itupun nasib baik ade tersnap sekeping dua.. kalau bz, atau job solo, mmg takde gambar la jawabnye...

kepada customer2 tersayang, kami seboleh2nye akan memastikan utk sentiasa happy ketika bekerja di hari besar anda... ini adalah penting utk kami sentiasa "in a good mood" dan insyallah akan dapat idea2 mantap utk menangkap gambar anda semua dgn chantek..

satu pesanan kami, anda juga perlulah sentiasa "happy" di majlis anda tu..
anda happy = kami happy = gambar mantap!

enjoy beb enjoy..!!!


emran malek dgn muka komited menjalankan tugas..(buat2 bz)kekeke


sheikh hafiz sedang konon2 buat muka scary utk menakutkan pengantin ikut celah tingkap... -gagal menakutkan pengantin.


omar fared ingin menjadi gagah perkasa utk melawan bos suatu hari nanti...hehehehe..


tak sabar untuk berarak di majlis kahwin sendiri... bila ntah boleh kawin, asyik beli lense je keje nye....


budak perempuan baru dalam team kami.. comel gak budak ni....


aku kurang main2, aku keje je.. tu nampak tak sedang capturing moment tu... mantap..mantap..


tgk tu.. aku bekerja bersungguh-sungguh kan..? yang kat tingkap tu eksyen je tu...


aku taknak amik gambar ngan diorg..diorg datang kacau aku dan nak amik gambar ngan aku... tensen btulla...


dah abis keje, baru aku main2...


pengantin tu yang nak amik gambar ngan aku...tapi dia buat muka curiga plak... takut gf aku marah kot...


punyalah konfiden dgn shot sendiri.. lepas shoot terus tunjuk kat customer... tapi muka customer mcm lain je tu... hehehehehehehe


inilah reaksi dia selepas aku tunjuk gambar tadi... punyalah happy..sampai tak ingat kat bini kat belakang tu....ish..ish..ish...


selepas semua selesai, barulah boleh balik dgn happy... kami happy = customer happy...

tq... luv u all...please enjoy..!!!

by Shasma Nizam

*kepada mr yol, sori beb, gambar lu takde la.. semua dalam external storage.. ni semua ni pun aku korek kat job2 terkini... nanti wa cari gambar lu.. wa letak besar punya kat fp ni.. sori bro..!


Tuesday, 24-Jun-2008 18:56 Email | Share | | Bookmark
::kawan|lawan|sawan|mawan|uwan|::


*this cute photo captured by omar farid. thanks bro.

hye all...

aku rasa aku nak luah perasaan skit la kali ni... bukan ape.. fp ni pun mcm diari jgk..untuk jadi rujukan diri sendiri dan sejarah kejadian pada diri sendiri... cuma bezanya org lain boleh baca dan ade gambar yang cantik2...kekeke... cuma tak tau la tulisan yang tertulis dalam semua fotopages yang ade ni sebenarnya betul2 benar, atau betul2 "tipu baek punya".. terserahla pada yang membaca...

sebenarnya aku pun tak tau nak tulis ape..jadi aku hantam sajalah ape yang terlintas kat kepala ni...

nkorang semua ada tak kawan yang sama-sama bisnes (bisnes yang sama), sama-sama kuar minum, sama-sama sharing idea dan segalanya sama-sama (kecuali yang tak baik la.. heheh)..? mestila ade kan.. kalau tak ramai pun, adela sorg dua...

bila ada kawan mcmni, apa yang akan nkorg buat untuk kekalkan bisnes nkorg supaya makin mantap..? pilih jawapan kat bawah ni..

1. selalu lepak dan sharing idea mcmana nak kembangkan bisnes (sbb selalu war2kan pada org yang rezeki tu tuhan bagi..soo taklehla tamak2..)

2. jauhkan diri dan asingkan diri dari kawan2, tapi intai2 strategy bisnes kawan2 pastu buat strategy untuk jadi lebih advance dan boleh jadi "king of the business".

3. putuskan tali persahabatan sbb takut kawan tu jadi saingan dan takut dah tak dapat job sbb kawan tu makin lama nampak makin hebat dalam bisnes tu.

4. atau ada jawapan lain..??

hahahaha... pelik2... bagi aku la... org selalu sebut..
"kawan tetap kawan.. bisnes tetap bisnes"... bagi aku, ayat ni banyak maksud... mungkin antara maksudnye adalah
"buat ape aku berkawan ngan dia kalau dia tak menguntungkan atau mmg akan merugikan aku."
---soo mcmana nak berkawan kalau takut bisnes tu rugi sbb kawan..? soo tak perlu berkawan la tu maksudnya... maknanya, kalau anda memang maksudkan macam tu, memang patutla anda pilih jawapan no 2 dan no 3.. insyaallah, pasti business anda suksess...! konpem!

bagi diri aku la... aku mintak sgt2 supaya diri aku ni sedar bahawa aku perlu sentiasa memilih jawapan no. 1.. bukan ape, bagi aku kawan tetap kawan... tak perlula rasa "goyang" atau takut bila kawan kita pun berbisnes mcm kita jugak... sbb bila kita rasa goyang dan takut, itu akan menjadikan sifat TAMAK HALOBA kita mengawal diri kita dan memaksa kita untuk memutuskan talian silaturrahim antara kita dan kawan kita tu... soo tak bagus la... betul tak..?

bukan ape aku membebel utk entry kali ni... serius aku cakap aku ni mmg baru sgt dalam bidang amik gambar ni... mungkin bagi sesetengah org akan menganggap aku ni 'ayam' yang boleh dimakan atau mayb sesetengah org akan menganggap aku ni 'racun' yang boleh menghancurkan semua tanaman yang ditanam... atau..mayb sesetengah org akan anggap aku ni baja tanaman yang boleh memeriahkan lagi hasil tanaman kalau kena gayanya... sooo semua tanggapan PASTI ada punya. mmg gerenti.

kepada yang anggap aku ni "ayam", aku ok je lagi..sbb mmg aku ni ayam...(kekekeke baru belajar la katakan...)

tapi yang anggap aku "racun" tu..mmg amat la BODOH sebenarnya. punyalah terserlah ketamakan diri.. punyalah terserlah kelemahan diri... tak perlu la nak cover2 sbb mmg akan terserlah.. lambat laun merugikan diri sendiri...soo marilah kita sama2 mintak, supaya dijauhkan la dari perkara begini.. kalau dah jadi tu, bawak2 la bertobat.. kemana sangat rezeki yang dapat tu kita nak bawak.. rezeki makin lebat, nafsu pun lebat.. samala mcm aku.. tu tengah kontrol ni... puasa..puasa... hakhakhakhakhakhak..!!!

soo..harap2, semua kawan2 aku akan menganggap aku ni "kawan-kawan" ..samalah aku juga berharap aku sentiasa menganggap kawan2 aku adalah "kawan-kawan". bukan kawan|lawan|sawan|mawan|uwan.

hahaha..thats all..

terima kasih kerana membaca bebelan yang ntah hape2 ni...
*sape makan cili dia terasa pedasnya.

tq. luv u all my friends...

Shasma Nizam - thegreatjourneybegins - its begins.......


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net