Kuantan Wedding Photographer | Kuantan Pahang Photographer
Kuantan Wedding Photographer, Kuantan Photographer, Wedding Kuantan, Jurufoto Kuantan
By: S h a s m a N i z a m thephotographer

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 6-Aug-2008 19:37 Email | Share | | Bookmark
kami........


yahahaha... kami masa ni sedang merasmikan studio kami yang belum secara rasminya siap.. emran malek la beriya2 nak amik gambor.. soo utk menjaga hati beliau, kami pun buatla apa yang patut.. dgn lighting set pun takde, tak kesah la.. pegang je speedlight ngan tangan.. terus shoot dan terhasillah muka chomel masing2... sheikh hafez punya gambar takde sbb tak bagitau pun dia.. hahahahaha... sori bro.. hahaha..
soo.. tuan2 dan puan.. inilah kami...
...thephotographer.... serius.. i luv u all guys..!!! enjoy..!!

-Shasma Nizam-


Sunday, 3-Aug-2008 18:13 Email | Share | | Bookmark
::gathering yang tak dirancang::

walaweii...mmg happy kalau thephotographer k.l dan thephotographer kuantan bergabung masa job...mmg best gilak!! berbual tak putus2.. ketawa tak henti2.. mmg best..!!! harini nak ditakdirkan, semua ahli thephotographer dapat wedding job di kuantan..!! soo..semua siapkan keje masing2 pastu terus berkumpul kat satu tempat (tmn gelora kuantan).. kebetulan mr azrul sham bawak terus pengantin dia yang best tu utk outdoor session kat situ... ape lagi.. mmg jadi artis la pengantin tu... hahahha.. aniway thanks to mr azrul sbb bagi kebenaran upload gambar pengantin beliau walaupun aku tak bagi lagi gambar ni kat dia... lepas abis shooting terus gi lepak restoran santai dan di join oleh kawan2 photog lain jugak.. antaranya farooq from beautconnection dan sarahana bersama rakan2nya... oh ye.. tak lupa jugak.. kawan emran.. mr zulfakar.. welcome...


shot mcm ni dah kira shot wajib la dikalangan ahli thephotographer ni... dan aku amat suka saat2 bersama diorg semua.. sgt2 happy..harap dapat selalu mcmni.. luv u all guys..! dari depan.. Shasma Nizam, sepasang pengantin yang chomel, Azrul Sham memegang payung, Fadli Yunus yang memakai skaf rambut, Omar Farid pakai cap, Emran Malek sedang tunjuk nombor 10.. siapa kacak..???hahahahaha...


salah satu shot aku... takleh up banyak2.. nanti mr yol marah.. sbb tak surprise la utk customer dia... (cuba editing style ala2 kedai gambar...)hehehe


gambar ramai2 sesudah makan kat restoren santai... kualiti gambar kureng memuaskan sbb aku tak pandai amik gambar....

itu aje...sila enjoy ya..!!
Shasma Nizam la.....


Thursday, 31-Jul-2008 16:23 Email | Share | | Bookmark
kenapa pilih kami....???

hye all.... arini tak nak cakap banyak sgt..sbb baru sembuh demam...soo tengah rileks2 sambil kemas bilik... cuma masa berkemas tadi rasa nak upload fp plak... arini aku nak cerita tips2 kami ketika bekerja (terutamanya Shasma Nizam la.. sebagai official photographer untuk Bigday anda.. ) tipsnya cukup simple.. "kami sentiasa berusaha utk yang terbaik merangkumi semua keadaan" - berusaha menepati Motto kami iaitu :

...............Moment | Happiness | Candid | Beauty | Creative...................

sedikit contoh tips2 dibawah... (gambar banyak yang sama sbb malas nak cari dalam storage luar.. yang ni je belum delete.. soo guna je la.. lagipun senang menunjukkan dalam 1 wedding aje... takdelah nak tunjuk hotshot aje...kekeke)


gambar ni menunjukkan moment yang susah nak jumpa.. soo kena alert la.. jangan la terperap je dalam bilik pengantin makeup...

kadang2 kena standby utk menunggu pengantin lalu di laluannya..

shot ni biasa.. tapi kalau tak peka, mmg melepas...tak tau la kalau boleh buat2 sedih semula..kekeke

moment senyuman mendalam ni amat payah nak buat.. nak nampak real "chinta" tu agak sukar.. soo try the best...

shot wide yang menyeluruh ni penting gak untuk suasana sebenar.. cuma cara pemilihan sudut tu kena kreatif..

utk dapat shot happiness ni, kita kenala gila2 gak ngan diorg..kalau kita ntah hape2, mmg gambar pun jadi tak real la.. important man behind the camera tu bukan sahaja skill kamera, tapi PR mereka...

shot happiness yang biasa..

cara pose yang biasa tiada istimewa.. tapi menggunakan unsur senibina utk mendapatkan impak pada gambar.. soo rajin2 la mencari unsur2 ni...

beauty portraiture bukan hanya terletak pada wajah senyuman sahaja.. yang ni pun boleh dikategorikan... cubalah buat sekali sekala..

available light juga penting untuk mencari kelainan pada gambar...

pandangan skodeng.. kadang2 perilaku orang sekitar pun membantu memberi idea.. kita cuba jadikan kamera kita sebagai mata manusia... heheh

tiada ape2 keistimewaan.. cuma ingin tekankan.. jika rajin cari sudut, mungkin nampak sedikit kelainan dari shot2 posing biasa...

shot ni penting jugak bagi aku... tapi selalu sgt terlupa.. lagi best kalau ade lense makro.. aku belum mampu lagi beli.. cara penyusunan pun penting..

bende2 mcm ni plak.. bergantung pada customer.. kdg2 diorg nak..kadang2 diorg taknak pun.. tapi majoriti nak la.. soo jangan la lupa.. kena sentiasa kreatif utk dapakan shot2 ni.. masa itu penting.. susun masa anda..

benda2 mcm ni kadang2 anda memang tak perasan... soo ini yang kena alert.. jgn lepak je.. kekekeke .. gambar ni saya anggap momment...

bagi saya tiada istilah relaks sewaktu bertugas... moment + happiness + candid mcm ni amat diperlukan untuk dapatkan suasana majlis..

pergerakan yang pantas pun penting.. soo jgn terhegeh2.. pastikan anda alert dgn perkara sebegini.. cara handling kamera pun penting...

gambar pengantin lain plak.. sbb kebetulan ade dalam flickr.. malas dah nak cari dan upload.. gambar ni simple.. tapi yang penting senyuman candid yang sebenar...

contoh pose saloon yang menonjolkan beauty + happiness... soo ia nampak lebih real dan tak keras...

shot biasa.. tapi oklaa... bolela try..

nampak seolah2 tiada kamera di depan diorg.. agak berat tugas seorg photographer...

soo cukup setakat ini dulu.. ni pun dah banyak gila ni... takpelah, sekurang2nya saya dapat berkongsi ilmu..dan dapat menunjukkan kepada bakal2 customer saya bagaimana cara saya berfikir ketika bekerja... bayaran yang saya terima bukan hanya untuk lepas kos bahan sahaja, tapi untuk saya berusaha dan berfikir bagaimana untuk menjadikan majlis anda indah secara keseluruhannya.. soo pilih la photographer yang betul untuk majlis anda... itu aje.. tq..

Shasma Nizam (i'm a street learner photographer)
Principal Photographer / CEO
The Photographer (CA0128707-H)
019-9191 169
shasmanizam@gmail.com
Kuala Lumpur - Pahang - Terengganu - Kelantan - Seluruh Malaysia.

Quote:
Mcm mana i boleh hire shasmanizam?
Sebab nak cut cost from bringing down photographer dari KL, i browsed for few weeks, siang mlm pagi petang nak cari cameraman yg paling cun sekali kerjanya di kuantan. Banyak jugak dapat contact cuma tak berapa berkenan. Last last jumpa pulak mamat shas ni punye website, and tgk hasil keje dia online, terus je call and booking!

And mmg worthy, with the price yg dia offer dengn hasil kerja dia yg 'satisfaction guaranteed! u r right shas, PR mmg penting.serious i tak payah suruh shas buat apa apa,tak payah ajar dia or bagitau dia shot apa yg u nak, semua dia tau. dia independent je sendiri sendiri carik shot semua. and working with him is very very very comfortable.
siap paksa paksa lagi ambik gambar luar umah lah, ambik shot dlm biliklah. padahal dah penat gile tapi bila tgk balik gambar gambar yg dah siap, mmg bagus pun dia paksa, kalau tak rugi lah terlepas shot shot yg potential.

pastu dia mmg all out. i;ve been working with many photographers. ada siap buat muka bila kawan kawan suruh tolong ambikkan gambar guna camera diorang. ada yg hilang je, pastu pengantin yg kena cari bila nak ambik gambar. ada yg senyap mcm tunggul tak suggest pose mcm mana semua. but not with shas. walaupun dia penat, tapi ceria je sentiasa.

in fact when i brought the album to my office ( i work in a creative department ) yg mana banyak experienced dsigner yg otai otai tgk my photos. they were all impressed. ada yg ckp "dia ni mmg passion lah nim", "best gile gambar!"." shot dia menarik", "dia mmg tau nak steal shot & angle", "dia mmg talented lah". blah blah blah.

So i guess i just made the right choice!

WELL DONE SHAS!
U r great!

*from my customer..
Farahanim
creative department TV3.

---tq hanim..!!--


Saturday, 26-Jul-2008 15:17 Email | Share | | Bookmark
::tak tahan nak tunggu studio siap::

kadang2 rasa terbakor tgk org shoot whiteroom..... apekan daya..studio kami tak siap2 jugak lagi... terlalu la sibuk dalam menguruskan hal2 customer2 tersayang hinggakan studio kami pun terabai... tapi jangan risau..ia akan tetap terlaksana... huh...tak sabarnye akuuuu...!!! arghhhh!!!

shot2 di bawah ni bukan dalam studio.. tapi kat luor...ade yang outdoor..ade yang atas pelamin je...kekekeke.. hrmmm seronok tgk gambar org kawin...

-Shasma Nizam-







Tuesday, 22-Jul-2008 18:57 Email | Share | | Bookmark
::holiday dah abis... its time to work..::

to all bakal2 beloved customers, please make sure u all dah buat tempahan awal untuk mendapatkan great photographer on ur big day...jangan lengah2 lagi.. book sekarang.. kami di sini siap sedia untuk menjalankan tugas dgn penuh dedikasi..pergggghhhhh....
-thephotographer-








please call me to set an appointment.. kalau nak lagi best, jumpa kat studio gallery kami yang dah nak hampir siap.. buleh tengok2 sample...kekeke

thanks
Shasma Nizam
Principal Photographer / CEO
The Photographer (CA0128707-H)
019-9191 169


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net